Do wtw "zmusiło" mnie przejście z płatnego AQQ, przedtem próbowałem korzystać, lecz jakoś mi nie odpowiadał (pewnie zmiana priorytetów). Miałem przejść na czyste GG, bardzo fajna historia online w telefonie na andku jak i samo działanie, dało mi podstawy do myślenia że na windzie coś się zmieniło. Jednak nie, dalej GG jest ujowe.
Plusy i minusy jakie chciałbym wymienić, będą odnosiły się do całego projektu.
Plusiki:
+ Nikt nie zmusza do dotacji
+ Szybkie działanie komunikatora
+ Archiwum online!
+ Rozwijanie projektu
+ Spore zasoby na forum
Minusiki
- Wiki. . .
- Katalog dodatków - strasznie mało tam dodatków
- Miała być jedna podstrona ze wszystkim, jak była zmiana na wtw. im - teraz znów jest forum, czyli nic i lekki burdel
- Słabe zarządzanie forum (wchodzi w to np umieszczanie screenów, na osobnych hostingach, dzięki czemu po jakimś czasie się nie dowiem jak skórka wygląda, bez instalacji. Dopuszczanie wtyczek, których autorzy linkują do swoich stron - to samo co wyżej. Wieloletnie dodatki, które już nie działają poprawnie)
Oparcie systemu dodatków o katalog, było by świetnym rozwiązaniem - i odsyłanie do forum w celu dyskusji itd. Teraz jest on pusty i nie ma większego sensu (chyba, że w przyszłości się to zmieni, ale sądząc po innych zmianach i czasie ich trwania to wiecie ;)
Mimo minusów, które przeszkodzą w przyjemnym użytkowaniu części osób - sam komunikator jak najbardziej na plus. Nie łamie mnoga ilość opcji jak w mirandzie, ale przeglądając te forum i czytając komentarze twórców dodatków, wtw sprawia tylko wrażenie w pełni konfigurowalnego programu. Polecam - Piotr Fronczewski :)