Ciekawe bo u mnie fejsbukowe obrazki nie idą a i ostatnio są problemy z dostarczaniem wiadomości (duże lagi, a potem nagle leci 10 wiadomości jedna po drugiej) - jaką masz wersję wtyczki?
Przepraszam, że odpowiadam po kilku miesiącach, ale ja na to forum wchodzę od święta.
Czy ty pytasz o Pidgina?
Jeśli tak, to obecna wersja wtyczki purple-facebook, jakiej używam, to 0.9.5-1. Przy Pidginie (jak zresztą pewnie przy każdym multikomunikatorze, zakładam, że WTW to samo dotyczy) ważne jest, by mieć aktualną, bo Facebook co jakiś czas coś zmienia w swoim protokole i kończy się to efektami takimi, jakie opisujesz. Jakiś czas temu były też problemy z jakąś funkcjonalnością związaną z bezpieczeństwem, co powodowało najpierw problem z przesyłaniem obrazków, a potem w ogóle problem z połączeniem.
Generalnie jeśli ma się aktualne purple-facebook, to Facebook w Pidginie działa niemal bez najmniejszego problemu. Czasem się zdarzy, że wiadomości od kogoś przychodzą podwójnie, albo nawet ostatnio dostałem całą ścianę powielonej tej samej wiadomości od jednej osoby - ale takie problemy to raczej rzadkość. A ma się ten komfort Messengera działającego jako aplikacja komunikatora, bez konieczności otwierania go w przeglądarce.
Za to ostatnio... co jakiś czas wywala mnie z serwera Gadu-Gadu, błąd to "nie można odczytać z gniazda". Może i tu trzeba poczekać na aktualizację wtyczki. I... ostatnio po GG kontaktowałem się z kimś w czerwcu (a w zasadzie ten ktoś do mnie napisał - osoba z jakiegoś forum, nie umiejąca wysłać mi PM-ki), więc nie tak dawno.
Tymczasem mam problem z XMPP, bo serwer, z którego korzystałem, 2 dni temu zakończył działalność, oczywiście powiadamiając o tym użytkowników jedynie na forum portalu, na którym już od 2 czy 3 lat się nie udzielam - nie byli w stanie rozesłać do wszystkich masowej informacji z komunikatem, tak jak to niegdyś zrobiło AQQ. W sumie i dobrze, bo ostatnio na tamto konto niemal ciągle otrzymywałem spam, i to... bardzo dziwny, biorąc pod uwagę to, do kogo on był skierowany.
I chciałem w związku z tym założyć konto na serwerze wtw.im, ale... nie da się:
Widziałem w Internecie sugestie po prostu przepisania tego tekstu reCAPTCHA V1 IS SHUTDOWN (lub wstukania dowolnego ciągu znaków) - ale, niestety, to nie skutkuje.
Teraz zastanawiam się, czy jest sposób, by to konto założyć... czy od razu szukać innego serwera. Nie wiem, może trzeba spróbować bezpośrednio skontaktować się z Kaworu, ale i to może być trudne do wykonania...