Virooz, przed exportem do XMLa kompaktowałem archwium. A gdy bawiłem się przed moim pierwszym postem na tym forum - nie. Więc w tym konkretnym przypadku nie ma to wpływu, ale trudno powiedzieć, czy w innych może mieć.
Lizard, próba generowania jednego pliku dla wszystkich rozmów kończy się plikiem wynikowym 3MB dla 60MB archiwum. Jego format jest taki, jak opisałeś. Innymi słowy powinno działać, ale konnekt coś ma schrzanione i działa mi tylko eksportowanie każdej rozmowy z osobna, ale każda rozmowa z osobna ma nieco inny format XMLa, którego nie uwzględniłeś.
Prześlę ci na maila wszystko, co mam, nie chcę prywatnych archiwów tutaj dawać. Zobacz, w jakim formacie to jest. Tak jak przypuszczałem, całe archiwum i pojedyncze rozmowy mają inne formaty XMLa. Miałem też taki folder w archiwum, jak "nie obsłużone"... O.o ciekawe... w każdym razie to wygląda jeszcze inaczej po eksporcie i to już trzeba przerabiać ręcznie @@ Aha, SMSy też nie chcą się importować, a na pierwszy rzut oka plik wygląda OK...
Archiwum mam spore, bo od 2005r. I tak wczoraj poświęciłem prawie 3 godziny na wywalenie bzdur z archiwum (reklamówki, boty itd) oraz eksportowanie każdej rozmowy z osobna ^^ Dziś zamierzałem po jednej rozmowie przerabiać i wrzucać ^^ Ale w takim przypadku wstrzymam się. Zresztą przy takiej ilości plików przydałoby się, aby można było wskazać programikowi pewien folder z XMLami, a ten przeszukałby go i dodał wszystkie pliki z rozszerzeniem XML, które znajdzie :) To byłoby SUPER :)