0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
* Doszły wizytówki na GG - znaczy, pobieranie danych kontaktów z katalogu; * Poprawiony parser XML, wypada, że jest jakieś dwa razy szybszy i używa ze 3 razy mniej pamięci; Wielkości na oko, ale biorąc pod uwagę kosztowność alokacji pamięci i to ile zbędnych alokacji i konwersji wywaliłem... * Pobieranie danych z katalogu uzytkowników tlen.pl; * Odczytywanie VCardów dla XMPP dodane; * Do API dodane nagłówki i biblioteki z expata, sqlite3 oraz zlib'a; * Informacje dla "starego trybu" aktualizacji odeszly w niebyt; * Lista kontaktów GG jest teraz także zapisana w XML; * Awatary na GG powinny być uaktualniane jeśli się zmenią; * Awatary na GG są teraz ładowane razem z załadowaniem rostera z pliku; * Dla tlen.pl dzieje się to samo co punkt wcześniej, dla XMPP to się działo nie będzie (póki XEP-0084 nie zacznie działaćtakjak powinien); * SQLite uaktualniony do 3.6.15; * libPNG uaktualnione do 1.2.37; * Drobne optymalizacje w XMPP, ignorujemy na przyklad stany osob spoza listy; * Poprawiony URLEncode, tak aby był zgodny z odpowiednim RFC, jakoś już widzę jak to spowoduje problemy... * Uaktualnianie awatarów GG z poziomu komunikatora (i robimy to bardzo sprytnie, jak samo gg8, bezpośrednio. A nie przez MG jak aqq ;p); * Drobna poprawkaprzy wykrywaniu błędów zwiazanych z ustawianeim awatarów na
nom u mnie podobnie. jak wbije na kogos wizytowke to dopiero sie aktualizuje ava na liscie.
Kaw nie myslales zeby w tym oknie od profilu dodac pasek rozwijany tak jak w historii/multikontakcie (okno chata) do wyboru innego urzytkownika? imo moze byc przydatne.
alescie sie tych avatarow uczepili ;pprzeylanie obrazkow w gg > avatary! ;p
Plików, jak plików.Wszyscy na obrazki czekamy.;>
Ktoś tu jeszcze męczył kaworu o wycinki pulpitu - jestem za.
A ja mam nadal problem, o którym wspominałem już kiedyś. Nie wiem czy to tylko mnie dotyczy, ale podczas pisania muszę powoli pisać słowa zawierające "ła" bo zdarza się często, że kasuje mi całe wpisane zdanie. To samo dotyczy okienka na liście kontaktów do wpisywania opisu. 5 słownego zdania nie da się napisać, bo samo z siebie się kasuje. Any ideas?
wie ktoś jak zmniejszyć okienko rozmowy? mam rozciagnięte na cały ekran i przycisk koło "x" nic nie daje...
przesylanie obrazkow z tlenie dziala ale nie wiadomo czemu screeny jakie dostaje laduja sie tylko do polowy :Sps sorry za byka w ostatnim poscie dopiero teraz zauwazylem :P