Moje WTW po wieczorze zabawy. Robocza nazwa stylu to SJW (Styl Jakich Wiele), ale jak skoncze pewnie wymysle cos bardziej kreatywnego. Aaa i wrzucam to tutaj, a nie w temacie do chwalenia sie, bo to jescze WIPik jest.
Styl listy kontaktow: Własny. Usuniete tlo (szkoda ze sie nie da zrobic gradientu z poziomu pliku xml, dlatego zdecydowalem sie na jeden kolorek), ciemne, granatowe (czy cos odcieniowo zblizonego) kolorki, ramki w kolo kontaktow i gradient po zaznaczeniu.
Styl czata: Zmodyfikowany
Avonlea Light (with Avatar) WTW version by zhvir. Bardzo spodobal mi sie uklad, ale przyciemnilem i zmienilem czcionki zeby kolorystycznie i kaligraficznie pasowal do stylu listy kontaktow.
Ikonki: Wlasne (Zeby zrobic na kolkach zainspirowal mnie styl, ktory kiedys mialem swojego czasu w Mirandzie -
Rino, ale zdecydowalem sie na kolorowe koleczka zamiast na same czarne, okragle symbole. W sumie nie potrzebuje rozrozniac kto na czym siedzi, wiec do do wszystkich protokolow uzywam tego samego zestawu. Jednak eksperymentuje z jakimis subtelnymi znacznikami np kropka lub kwadracik: pomaranczowe - gg, niebieskie - facebook, biale - tlen, zolto-zielono-niebiesko-czerwone - Gmail. Ale wszystko w fazie testow. Ikonka kInfo w negatywie - lepiej sie komponuje z ciemnymi kolorkami.
Dodatkowo jak widac styl Windowsa - zwykly z XP, bo nie mam czasu wgrac nic ciekawszego. IE w wersji 6.0, wiec pewnie polowa rzeczy mi sie dobrze nie wyswietla. No i scrollbar w okienku rozmowy tez nie jest pokolorowany tak jak trzeba.
Oczywiscie jak ktos ladnie poprosi to powrzucam do odpowiednich tematow ikonki i style, choc pewnie przytrzymam to jeszcze z kilka dni zeby to troche bardziej dopracowac.
I od razu pytanie. Jak najdzie sie na kontakt na liscie to po chwili wyskakuje taka jakby wizytowka. Da sie gdzies ustawic jej wyglad, bo przeszukalem na szybko wszystkie pliki i nie znalazlem... (Forum tez na szybko przeszukalem i nie znalazlem)...