A czy złe ustawienie firewalla ma wpływ na _uruchomianie_ programów? Przecież firewall nie jest od blokowania inicjalizacji aplikacji, tylko od kontroli ruchu sieciowego, czyli mógłby ewentualnie odpowiadać za brak połączenia z danymi serwerami w już włączonym WTW.
W pierwszych postach wspominano o Win7 - może UAC? Może trzeba uruchamiać WTW z uprawnieniami administratora? Ja tak musiałem konnekta odapalać, żeby banglał. Z WTW nie było takich problemów, ale ja mam Win7 @ x86.
Jak w poście wyżej, chociaż z inną argumentacją, nie przypisywałbym tego problemu do jakiegoś pakietu "Security", bo jeśli on byłby odpowiedzialny, to - imho - oprócz stosownego komunikatu (ew. zapisu w logach) blokowałby WTW _zawsze_, a nie wymiękał przy 30-ej próbie odpalania, bo "ile można z tym userem się użerać?!".
No i a propos - czy ktoś zaglądał do dziennika zdarzeń w Windowsie? Systemowy moduł często pomijany, a często dający bardzo wiele odpowiedzi.
Ewentualnie pytanie do Kaworu, czy kogoś równie obcykanego - jeśli to problem przy x64 - może jest konflikt na linii WTW - wykorzystywanie kilku dostępnych rdzeni procesora?