Odnośnie problemu z tlenem: zamiast "nazwa_użytkownika@tlen. pl/zasób" wpisałem "nazwa_użytkownika/zasób", przez co w XMLu logowania pojawiło się <username/><host>nazwa_użytkownika</host>. Możesz mi zarzucić brak umiejętności czytania ze zrozumieniem (przyznaję się bez bicia, mój błąd), ale program mógłby taki błąd jakoś lepiej zakomunikować. W każdym razie dzięki za zwrócenie mojej uwagi na konsolę protokołów, nie wiedziałem o jej istnieniu, a przydała się bardzo.
Odnośnie problemu z listą kontaktów - dzięki jeszcze raz za konsolę protokołów, wydobyłem pakiet z listą kontaktów i rozpakowałem dane. Wyszło ponad 120000 bajtów, ale zakładam, że nie masz bufora ustawionego na 100000 i łykasz całego XMLa bez ucinania. Ważniejsze jest raczej to, że w kilku nazwiskach pojawia się invalid XML character (Unicode: 0x1) co zapewne powoduje problemy z deserializacją. Nie licząc tego, cała struktura XMLa jest ok i po wycięciu nieprawidłowych znaków listę można zaimportować ręcznie z pliku. Może by tak zamieniać wszsytkie znaki nieprawidłowe dla XMLa na spacje albo znaki zapytania i dopiero deserializować? Inne komunikatory łykają tą listę bez problemu.
Problem z wyświetlaniem przedstawiony na screenie pojawia się w wersji x64 od razu na samym początku, jeszcze przed wyskoczeniem wiadomości o błędzie w XMLu z kontaktami z GG.
Chcesz mieć coś z tego na bugtrackerze?
Pozdrawiam,
Michał.
PS. Po każdym restarcie WTW gubi mi wszystkie kontakty GG i próbuje pobierać je automatycznie z serwera, czy to jest domyślne zachowanie WTW, czy problem z zapisem u mnie? Skoro WTW nie potrafi pobrać moich kontaktów, chętnie zaimportowałbym je z pliku i wyłączył pobieranie ich z serwera, da się tak?