odrysowywanie listy kontaktów coś się spieprzyło.
uruchamiam wtw -> minimalizuję do traya, chcę przewrócić - bach! kontakty szlag trafił (najnowsza nightly)
zacznaczam, ze mam włączone pokazywanie jedynie kontaktów dostępnych. załączam screena
nie, to nie jest moje tło komunikatora, tylko tapeta pulpitu. udało mi się osiągnąć prawdziwą przezroczystość?! :D
EDIT: lista kontaktów rozpierdzieliła się całkiem. po włączeniu wtw jest nieklikowalna, po minimalizacji i przywróceniu nie istnieje. nie zmieniałem żadnych opcji, chyba.
dzieje się tak ze wszystkimi wersjami komunikatora...
dziwne!!!
Kiedy zmeiniłem wszystkie sieci na niedostępne, lista kontaktów pojawiła się na nowo! połączenie ze wszystkimi sieciami nie powoduje problemu, połączenie się z siecią GG powoduje rozpierdziel listy.
Post Merge: Stycznia 03, 2010, 07:29:32 am
Piszę w nowym poście aby to ktoś zauważył.
Dotarłem do przyczyny problemu
ustawienie lmitu długości opisu na 1 linijkę powodowało, że lista kontaktów GG nie mogła się wyświetlić. Dowolnai nna wartość (np. 0 i 2 nie powoduje problemów). Może to mieć związek z opisem jaki któryś z kontaktów ma ustawiony, jednak ja nie widzę zadnego dziwnego.
Może ktoś spróbować wywołać błąd u siebie?
edit któryśtam: tak, miało to związek z czyimś opisem, po zrobieniu czystki na liście, problem zniknął