Autor Wątek: Błędy z nightly  (Przeczytany 167592 razy)

Offline bugmenot

• Młodzież
  • **
Odp: Błędy z nightly
« Odpowiedź #740 dnia: Grudnia 01, 2012, 00:35:27 am »
Muminoslaw, pisałem o tym samym problemie kilka postów powyżej. Nadal występuje. Trochę irytujący błąd, bo wcześniej wszystko pięknie działało.

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #741 dnia: Grudnia 02, 2012, 16:19:58 pm »
Sprawdźcie w ostatniej nightly.

Muminoslaw

• Gość
« Odpowiedź #742 dnia: Grudnia 02, 2012, 16:27:44 pm »
U mnie nadal nie działa. Aaa i jeszcze od dłuższego czasu obserwuję nieaktywną opcję "Chroń opis"

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #743 dnia: Grudnia 02, 2012, 18:08:31 pm »
Na globalnym opisie ta opcja jest zawsze nieaktywna. To działa tylko na poszczególnych sieciach.

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #744 dnia: Grudnia 03, 2012, 10:59:05 am »
A tymczasem możecie zobaczyć czy w kolejnej nightly jest ok.

Offline dragi

« Odpowiedź #745 dnia: Grudnia 03, 2012, 14:44:31 pm »
U mnie błąd z opisami naprawiony.
kocham Cie, kocham, obsesyjna mantra...

Muminoslaw

• Gość
« Odpowiedź #746 dnia: Grudnia 03, 2012, 15:01:55 pm »
Już jest OK :)

Offline t-rex

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #747 dnia: Stycznia 02, 2013, 15:16:13 pm »
Od wersji nightly-20121218-1 protoSkype nie jest obslugiwany.  Przeniesiony do pozycji Nieokreślone z komunikatem "Nie można odnaleźć odpowiedniej procedyury"

Offline zhvir

« Odpowiedź #748 dnia: Stycznia 02, 2013, 16:36:14 pm »
bo od tej wersji nightly jest również specjalna wersja nightly wtyczki protoskype (tak do pary)
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline t-rex

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #749 dnia: Stycznia 06, 2013, 15:57:53 pm »
a skad taka wersje pobrac?

Offline refresh

• Grammarnazi
  • Global Moderator
  • Starszyzna
  • *
  • Ciasteczkowy Potwór :3
« Odpowiedź #750 dnia: Stycznia 06, 2013, 16:30:54 pm »

Offline Marcin1199

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #751 dnia: Stycznia 15, 2013, 08:15:08 am »
Nie wiem czy to wina nightly ale importując kontakty nie są one przypisane do żadnej grupy.  Na komputerze gdzie lista jest poprawnie ustawiona usunąłem listę z serwerów gg, wyeksportowałem od nowa i nadal po imporcie wszystkie kontakty są w jednej grupie.

Offline Maniu

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #752 dnia: Stycznia 25, 2013, 05:52:13 am »
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2013, 05:32:27 am wysłana przez Maniu »

Muminoslaw

• Gość
« Odpowiedź #753 dnia: Lutego 04, 2013, 11:46:56 am »
Już od poprzednich dwóch nightly obserwuję bardzo dziwny błąd, mianowicie wywala mi wtyczkę wtwradio (i jeszcze dwie inne, ale nie mam teraz tego kompa przed sobą). Windows 7, x64. Wszystko ładnie działało do wersji nightly przed wersją stabilną. po instalacji wykrzaczyło mi się radio. Nie pomagało przywrócenie do ostatniej działającej nightly, ba nie pomogło wywalenie całego wtw i wszystkich plików oraz instalacja na nowo. Pomogło skopiowanie całego katalogu wtw z komputera z działającą wtyczka (co ciekawe, na innym kompie z w7, x64 wtyczka działa normalnie, bez problemu). Dalej wyskoczyła wersja stable (a przynajmniej jakaś aktualizacja automatyczna), wtyczka radia działała, dziś zainstalowałem najnowszą nightly i znów ten sam cyrk.

Nie pomagało utworzenie nowego profilu, wyłączenie wszystkich wtyczek, ani instalacja na nowo całego programu. Wrzuciłbym tu to coś, co się generuje, ale nie pamiętam, jak to zrobić, w środę będę znów przy kompie, gdzie mam ten cyrk z tą wtyczką, to bym mógł powklejać te wygenerowane cosie ;)

Jeśli nieodpowiednie miejsce, to proszę modów o przeniesienie tego wpisu do błędów z wtyczek (bo nie wiem, czy to błąd programu, czy wtyczki).

Na drugim kompie win7 x64 wtyczka radia działa, ale nie animuje mi emotek, a wcześniej animowało, zauważyłem to od ostatniej wersji, która wyskoczyła w automatycznej aktualizacji.

Offline Maniu

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #754 dnia: Lutego 05, 2013, 05:30:09 am »
u mnie problemów z nightly ciąg dalszy. Ostatnia działająca nightly to u mnie
nightly-20130131-1

przy instalacji każdej następnej (łącznie z nightly-20130204-2) wtw w ogóle nie startuje. Dostaję komunikat błędu jak w załączniku

3888-0

Nowe nightly instaluję pozostawiając wyłącznie katalog z profilem, resztę usuwam instalacją. W przypadku niedziałających wersji nightly, po przeprowadzonej instalacji jest opcja wyboru uruchomienia wtw. Mimo tego komunikator nie startuje, nie pojawia się w procesach. Ręczna próba uruchomienia wtw.exe zawsze wyrzuca wspomniany komunikat. Nie dochodzi nawet do wyboru profilu.

Dodam że testowane na 2 komputerach
1. z win xp 32bit ze wszystkimi uaktualnieniami
2. z win7 64bit

Offline inzaghi89

• Młodzież
  • **
    • keepmind.eu
« Odpowiedź #755 dnia: Lutego 05, 2013, 09:38:44 am »
Niestety musisz wrócić do niższej nightly, albo do bety. U mnie problem również występuje, aczkolwiek tylko na Windows XP. W przypadku Win7 wszystko działa należycie. Pozostaje czekać aż kaworu naprawi błąd.

Przy okazji - sprawdzałem bez żadnych wtyczek. Startowałem z wyborem profili, usuwałem profile. Nic nie rozwiązuje problemu.

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #756 dnia: Lutego 05, 2013, 15:23:33 pm »
Sprawdźcie ostatnia nightly;

Offline Maniu

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #757 dnia: Lutego 06, 2013, 05:13:55 am »
@Kaworu

Sprawdziłem właśnie na xp 32bit, działa już bez problemu. Wieczorem sprawdzę na win 7 64bit, ale podejrzewam ze jak tu zadziałało, tam też będzie dobrze.
Dzięki za szybką reakcję :)

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #758 dnia: Lutego 06, 2013, 19:48:26 pm »
Ten problem nie dotyczył systemów Vista+, bo tam ta funkcja o ktora sie pluł jest. ;P

Offline inzaghi89

• Młodzież
  • **
    • keepmind.eu
« Odpowiedź #759 dnia: Lutego 06, 2013, 19:50:20 pm »
Vista+ a mimo wszystko (w moim przypadku) na Win7 wszystko było ok, a na XP błąd ;)