K2T.eu :: Forum

Specjalne => API/SDK => Wątek zaczęty przez: mucha w Lipiec 07, 2012, 09:41:36 am

Tytuł: Konsola protokołów
Wiadomość wysłana przez: mucha w Lipiec 07, 2012, 09:41:36 am
Co musi zrobić wtyczka protokołu, żeby dodawać swoje dane do Konsoli Protokołów?
Tytuł: Odp: Konsola protokołów
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Lipiec 07, 2012, 11:44:46 am
    static bool tryData(WTWFUNCTIONS* fp, const wchar_t* netClass, int netId, const char* data, int len, int flags, bool outgoing) {
        wtwProtocolEvent ev;
        initStruct(ev);

        ev.event = outgoing ? WTW_PEV_RAW_DATA_SEND : WTW_PEV_RAW_DATA_RECV;
        ev.netClass = netClass;
        ev.netId = netId;

        wtwRawDataDef rd;
        initStruct(rd);
        rd.pData = data;
        rd.pDataLen = len;
        rd.flags = flags;

        ev.type = WTW_PEV_TYPE_BEFORE;
        if(fp->fnCall(WTW_PF_CALL_HOOKS, reinterpret_cast<WTW_PARAM>(&ev), reinterpret_cast<WTW_PARAM>(&rd)) == 0)
        {
            ev.type = WTW_PEV_TYPE_AFTER;
            fp->fnCall(WTW_PF_CALL_HOOKS, reinterpret_cast<WTW_PARAM>(&ev), reinterpret_cast<WTW_PARAM>(&rd));
            return true;
        }
        return false;
    }

trySend(wtw_t::api::get(), PROTO_CLASS, *netId, endstream.c_str(), endstream.length(), WTW_RAW_FLAG_TEXT | WTW_RAW_FLAG_UTF);
Tytuł: Odp: Konsola protokołów
Wiadomość wysłana przez: mucha w Lipiec 07, 2012, 12:55:07 pm
Dzięki, działa,ale niestety protokół przy rejestracji nie może mieć ustawionej flagi WTW_PROTO_FLAG_PSEUDO, bo inaczej nie pokaże się do wyboru w combobox'ie w tej konsoli. Pytanie do Kaworu, czy dałoby się usunąć to ograniczenie?
Tytuł: Odp: Konsola protokołów
Wiadomość wysłana przez: Kaworu w Lipiec 07, 2012, 20:46:47 pm
A jaki by to miało mieć sens? ;P
Tytuł: Odp: Konsola protokołów
Wiadomość wysłana przez: mucha w Lipiec 07, 2012, 20:53:22 pm
Taki, żeby mogły z tej konsoli korzystać także protokoły, które nie obsługują statusów np. mail (bo chyba głównie za to ta flaga jest odpowiedzialna). Mogę jej co prawda nie użyć, ale wtedy w tray'u jest dodawany dla każdego konta protokołu status niedostępny, co jest zbędne i zajmuje miejsce.
Tytuł: Odp: Konsola protokołów
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Lipiec 08, 2012, 00:17:12 am
zawsze mozesz usunac itemki z menu
Tytuł: Odp: Konsola protokołów
Wiadomość wysłana przez: mucha w Lipiec 08, 2012, 09:52:39 am
Ja żadnego menu nie tworzę, chodzi mi o to:
(http://i.imgur.com/HyqJl.png)